Званична презентација Техничке школе

Успех ученика Техничке школе у акцији „Тотални диктат“

„Тотални диктат“ је добровољна, бесплатна акција провере знања из руског језика, која поштује принципе опционе анонимности професионалног приступа провери познавања руског језика.„Тотални диктат“ се одржава једном годишње истог дана у свим градовима. Читава акција је покренута 2004. године на Новосибирском државном универзитету из Русије.

Традиционална места акције су универзитети, школе, библиотеке, али Тотални диктат је сваке године изненађење: он је већ освојио свих шест континената, као и воду и ваздух.
Становници Чељабинска су по први пут писали диктат на свом рингишпилу, који је највећи у Русији.Тотални диктат су и овај пут писали космонаути у космосу на међународној космичкој станици, путници на три линије авиокомпаније „S7Airlines“, на железничким станицама, у возовима и трамвајима. У Уфи, Франкфурту и неким градовима Швајцарске били су организовани аниматори и васпитачи за децу, чији родитељи желе да пишу диктат, а немају коме да оставе децу. Ове године аутор текста Тоталног диктата је Јахина Гузељ. Три одломка текста са називима „Јутро“, „Дан“ и „Вече“ говоре о једном дану из живота немачког наставника књижевности. Три текста, која су прочитана 14. априла, део су њеног новог романа „Моја деца“.

У Бајиној Башти, у овој акцији учествовали су ученици основних, средњих школа и студенти. Акција се одржала 14. априла 2018 године у 13h у свечаној сали О.Ш. „Свети Сава“, која је локални организатор ове акције.

Ученици наше школе : Драгана Милановић и Никола Гавриловић имали су 90 и више бодова од укупно 100, и тиме освојили награде за одличне, бесплатне образовне услуге – курсеве енглеског језика и бесплатне сертификате за њих, у трајању од једне године, партнера “ENGLISH DOM”, школе енглеског језика и 10 књига спонзора “Лит Рес”.