Званична презентација Техничке школе

Промоција листа Техничке школе – РЕЧ МЛАДИХ

У петак 29.новембра у библиотеци Техничке школе, одржана је промоција другог броја школских новина Реч младих. Промоцију је сем ученика и предметних наставника Техничке школе пратила и медијски покрила РТВ Прима из Бајине Баште.

На промоцији је истакнуто да је други број наших новина у целини заснован на ауторским радовима ученика, да су ученици који су чланови Информативне секције били додатно ангажовани на реализацији новина, писању интервјуа и обради тема које су сматрали важним за њихове вршњаке. Помоћ у раду пружили су им представници појединих институција, као и предметни наставници који су ангажовани у раду информативне секције. Мотивисаност за рад и ангажованост на реализацији новина била је велика, што се из броја укључених ученика и наставника може видети, била је свеприсутна од септембра месеца када је започет овај пројекат, и коначни резултат и успех није изостао.

Ученици су најавили и трећи број школских новина за пролеће следеће године, до када ће у потпуности и целини савладати бројне технике везане за пласирање информација, писање новинарских текстова и новинарско извештавање о свим темама које прате одрастање и образовање младих.

Аутор. Д. Стаменић, уредник листа Реч младих