Званична презентација Техничке школе

НАШИ УЧЕНИЦИ ПОСЕТИЛИ САЈАМ ТУРИЗМА

У суботу, 01.03.2014. године ученици Техничке школе заједно са запосленима Спортско-туристичког центра Бајина Башта, посетили су Београдски сајам туризма. Овај традиционални сајам, сваке године привлачи велики број посетилаца из разних земаља света, много наших страних и домаћих учесника који су својим активностима везани за туризам и угоститељство.

Бројне туристичке агенције изнеле су своје понуде са попустима за време трајања сајма. На сајму је учествовало преко 50 различитих култура и земаља. Западна Србија представила је своје обичаје и културу на неколико штандова, у хали број 4, показујући да старе вредности још трају и да нису заборављене. Била су изложена многа традиционална јела и народна радиност из различитих крајева. Наши ученици су могли да учествују у многобројним наградним играма на којим су могли да освоје попусте на путовања широм Србије, као и да усавршавају своја знања из руског и енглеског језика. Међу посетиоцима нашле су се и многе познате личности: Владо Георгиев, Вања Грбић и Војин Ћетковић, репрезентатори наше земље, употпунили су овај догађај. У 14:00 посетили су штанд Бајине Баште, где су говорили о развоју туризма на реци Дрини и свом доприносу промовисања нашег краја.

Сајмови су добра прилика за размену информација којима бисмо побољшали квалитет наших туристичких понуда, добри су и за пословну сарадњу између туристичких организација различитих земаља, за ученике наше школе посета сајму значи примену теорије и наученог у конкретној пракси. Сајам је битан и за туризам као једну од области за коју се залаже наша локална заједница, јер је то добар повод за сарадњу између регионалних туристичких организација, заједничке аранжмане и сарадњу на међународним сајмовима туризма.

Написале Ирина Лукић и Милица Матић
Фотографије Милица Петричевић