Званична презентација Техничке школе

Посета Златибору – пример добре сарадње

Ученици другог разреда образовног профила туристички техничар су заједно са предметним наставницама Оливером Митровић и Радојком Симеуновић, посетили Златибор у оквиру практичне наставе из Агенцијског и хотелијерског пословања. За програм обиласка и представљања туристичких вредности Златибора, побринули су се ученици, наставници и директорка Угоститељско-туристичке школе Чајетина.

Предметне наставнице Неранџа Јовичић и Софија Павловић су заједно са својим ученицима дочекале наше ђаке и наставнике на Краљевом тргу. Исказале су задовољство што се сарадња између две школе, које образују ученике истог профила, наставила после пандемије.

Ученици Угоститељско-туристичке школе, успешно су симулирали улогу туристичког водича и представили бројне лепоте Златибора. Ученица Раденовић Марта, испричала о развоју туризма на Златибору, смештајним капацитетима, хотелима високе категорије, излетима, гастрономским специјалитетима, туристичким манифестацијама и другим туристичким вредностима. Лука Младеновић је презентовао активности и образовне профиле Угоститељско-туристичке школе. Сања Војиновић испричала је легенде по којима је Златибор добио име, од када је почео организовани развој туризма на Златибору и прослави јубилеја 130 година развоја туризма на Златибору. Стихове познатог песника, Михаила Ћупововића, „Златиборе ко ти име даде“, рецитовала је Јована Лојаница.

Након уводног дела ученици и наставници су се поделили у две групе. Прва група обишла је хотел „Палисад“, где им је укратко презентовано пословање хотела. Уследио је обилазак хотелског лобија, рецепције хотела, неколико соба, конгресне сале, ресторана, кухиње и spa центра. Друга група посетила је хотел „Букет“ и упознала се са богатим садржајима, услугама и гостопримством овог хотела, који се нуди гостима који бораве у њему.

Директорка школе, Јелена Марић, побринула се да боравак ученика буде употпуњен, обезбедила је вожњу „Голд гондолом“, најдужом панорамском гондолом на свету.

Договорени су даљи кораци успешне сарадње и посета ученика Угоститељско-туристичке школе Бајиној Башти и нашој школи.